Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği toplantı ile Fırın çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi verildi.
Katılımcılara Gıda ve Yem Şube Müdürü V. Uğur BÜBER, Gıda Kontrol Görevlisi Gıda Mühendisi Şeyma YILDIZ, Zonguldak İl Halk Sağlığı Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Selim AYDIN Kişisel hijyen, işletme hijyeni, iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği ve ekmek israfı konularında detaylı bilgi verdi.
Zonguldak Merkez ilçe ve Kilimli İlçelerinde faaliyet gösteren 53 fırında çalışan 200 personel 2-3 Mayıs tarihlerinde Zonguldak Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Eğitime katılım sağladı. Eğitim sonunda katılımcılara konu ile ilgili sınav yapılarak sınav sonunda başarılı olanlara Hijyen Eğitimi Belgesi düzenlendi.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Hasan AKCAALAN konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ekmeğin en çok üretilen ve tüketilen gıda maddesi olduğunu, bu nedenle üretim, dağıtım, sunum aşamalarında çalışan personelin gerekli bilgi ve donanıma sahip olmasının önemli olduğunu, çalışanların sadece yaptıkları işi ekmek üretmek olarak algılamamaları gerektiğini, temel gıda ihtiyacını karşılamaları sebebiyle Zonguldak Halkına karşı da büyük sorumluluk taşıdıklarını unutmamaları gerektiğini vurguladı."
Yapılan eğitim düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.