T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ramazan Bayramı Öncesinde Şeker Ve Tatlı Üretimi , Satışı Yapan İşletmelerimiz Denetleniyor

Yayın Tarihi : 23.06.2017

Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması açısından, ramazan ayında güvenilir gıdaların tüketime sunulması özel bir önem kazanmaktadır.  Ramazan ayı öncesinde üretilen un ve unlu mamuller, et ve et mamulleri, süt ve süt ürünleri ile şekerli mamuller üreten işletmelerin resmi kontrollerinde, üretimde kullanılan ham maddelerden başlayarak, üretimin tüm aşamalarının ayrıntılı olarak kontrole tabi tutulmasına, depolarda bulunan tüketime hazır ürünlerin etiketlerinin kontrollerine özel önem verilmiştir.

Ramazan ayının ilk yarısında; toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan işletmeler, kasap ve şarküteriler ,ekmek ve pide üretimi yapan işletmelerin resmi kontrollerine öncelik verilmiştir. Ramazan ayının ikinci  yarısında  ise yaklaşan bayram sebebiyle şeker ve şekerli mamuller, tatlı ve tatlı çeşitlerinin üretimini yapan ve satışa arz eden işletmelerin resmi kontrolleri İlimiz ve 7 ilçemizde aralıksız devam etmektedir. Denetimlerimizin daha hızlı ve etkili olabilmesi için bazı ilçe müdürlüklerimize İl Müdürlüğümüzde görevli gıda kontrolörleri ile destek sağlanmaktadır. Ayrıca Alo 174 Gıda  Hattımıza vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarlar anında sistemimize düşüyor. Vatandaşımızın  kişisel bilgileri korunarak ihbarlar hemen  işleme alınıp Gıda Kontrolörlerimiz tarafından gereken denetimler yapılıp denetimlerin neticesinden  vatandaşımız kısa süre içerisinde haberdar ediliyor.

Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından başta Üretim Yerleri, Gıda Satış Yerleri ve Toplu Tüketim Yerlerine denetimlerimiz sürmektedir. Halkımızın gönül rahatlığıyla güvenilir gıda tüketebilmeleri için denetimlerimiz  devam edecektir