Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı “İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür” projesinin ikinci eğitim semineri 26.03.2014 tarihinde Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Süleyman ERBAY, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi ÇELİK, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Necmettin KOYUNCU, Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim CANSIZ ve Anadolu İmam Hatip Lisesi İdari kadrosunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen eğitim seminerine öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Seminerin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi ÇELİK projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra İl müdürümüz Necmi ÇELİK Sağlıklı Beslenmenin önemini vurguladı ve katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Kantinlere Gıda Tarım ve Hayvancılık Balkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında getirilen düzenlemeden sonra kantinlerde cipsler,kızartmalar,kola,asitli içecekler ve aromalı içecekler yasaklanmış bunun yerini ayran,yoğurt,meyve ve taze sıkılmış meyve sularının satışı teşvik edilmiştir. Maalesef bu çocuklarımızı korumak için tek başına yeterli olmamaktadır. Öğrencilerin bu gibi konularda bilinçlendirilmesi için Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Mühendisleri Melike ÖZKAN ve Uğur BÜBER tarafından Sağlıklı ve Dengeli Beslenme,Gıda Güvenliği,Bilinçli Gıda Tüketimi, Öğrencilerin Beslenme alışkanlılarında nelere dikkat etmeleri gerektiği ve Fastfood tarzı beslenmenin şimdi olmasa da ileriki yaşlarda ne gibi sağlık tehditleri oluşturduğu gibi konularda eğitim verilerek konuyla ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı.