5996 sayılı " Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir.
Ramazan ayı ile birlikte; il ve ilçe müdürlüğü Gıda Kontrolör ekiplerince Fırınlar ve pastaneler gibi unlu mamul üretim yerleri, Kasap – şarküteri ve marketler gibi perakende satış noktaları ve lokanta – restoranlar basta olmak üzere toplu tüketim yerlerine rutin denetimler dışında ekstra denetimler yaparak denetimlerini sıklaştırdı
Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Necmi ÇELİK yaptığı açıklamada; 'İl ve İlçe müdürlüğümüz denetim ekiplerince, toplu tüketim yerlerine; iftar öncesi – mesai kavramı olmaksızın denetimlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Ramazan ayı ile birlikte gıda sektöründe hareketlenmenin var olduğunu ve bununla birlikte gıda tüketiminde artış meydana geldiğini belirterek, bakanlığımız ve il müdürlüğümüz olarak mübarek ramazan ayında vatandaşlarımızın ağzının tadı kaçmasın diye rutin denetimlerimizin dışında ilave denetimlerin yapıldığını söyleyerek, Halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için bakanlığımız ve il müdürlüğümüz gıdanın tarladan –sofraya, imalattan-satışına kadar her aşamasında denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.'