Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte, ilimizde vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşması için başta tatlıcılık, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimleri artarak devam etmektedir.
Gıda denetimleri hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Necmi ÇELİK "Vatandaşlarımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin 'tarladan-sofraya, çiftlikten-çatala' prensibi çerçevesinde gıdanın üretiminden satışına kadar her aşamasında etkin bir şekilde denetlenmektedir. Özellikle ramazan bayramı öncesi ve ramazan ayı içerisinde yapıdan denetimler artarak devam etmektedir. Bu bilinçle kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, pideci, şekerleme imalatçıları, lokanta, restoran, market gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyorlar. Yapılan gıda denetim ve kontrollerinde iş yerlerinin hijyen şartları, personel hijyeni, ürünlerin son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor.
Ramazan ayı boyunca Üretim, toplu tüketim ve satış yerleri olmak üzere yaklaşık 500 işletme denetlenmiş ve çeşitli gıda ürünlerinden numuneler alınarak analiz ettirilmiş olup, Mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere İdari Yaptırımlar uygulanmıştır. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir." dedi.
Ayrıca vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını ve "Gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerin '174 Alo Gıda Hattı'na bildirirlerse toplumsal olarak önemli bir görevi yerine getirmiş olurlar." hatırlatmasında bulunan İl Müdürümüz Necmi ÇELİK, Zonguldak halkının, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmeleri dileklerinde bulundu.